COTLET DE VITEL, CA LA CARTE


Cotletul de vitel devine „criminal de delicios” daca respecti niste reguli.
Pentru o portie:
• 1 cotlet de vitel, gros de 3-4 cm
• 2 linguri de ulei
• 4 catei de usturoi
• crenguta de rozmarin
• Sare
• Zeama de lamaie
• 20 g unt
Mod de preparare:
Se incinge uleiul in tigaie si se rumenesc feliutele de usturoi si crengura de rozmarin. Se scot dupa 2-3 minute. In uleiul incins se prajeste cotletul cam 7 minute pe fiecare parte.
Nu se inteapa cu furculita, se foloseste o paleta si se scoate intr-o farfurie impreuna cu zeama lasata in tigaie. Se sareaza si se stropeste cu putina zeama de lamaie. Se adauga un cub de unt.
Esential: farfuria se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 20-25 de minute.
Friptura se taie in feliute subtiri si se stropeste cu sosul lasat.
Eu am adaugat pe tava o salatica de rosii si rucola precum si o garnitura de cartofi gratinati.