Ciulama de galbiori

Am gasit astazi la Lidl galbiori proaspeti, Made in Romania. Chanterelle sau „galbiori” sunt niste mici ciupercute aromate, foarte gustoase si foarte aratoase. Le-am pregatit cu sos alb, langa spaghete si creveti. Fusion!

Pentru 2 portii:
Ciulama:
• 250 g galbiori proaspeti
• 1 ceapa mica
• 2 catei de usturoi
• 2 linguri ulei de masline
• 50 ml vin alb
• 1 lingurita de amidon
• 80 ml smantana
• Sare, piper alb
Paste:
• 200 g spaghete
• 1 lingura pesto de busuioc
• 1 lingurita de unt
• Sare, busuioc
Creveti:
• 10 creveti decorticati
• 1 catel de usturoi
• 1 lingura de ulei
• 1 lingurita de unt
• Lamaie
Am tocat marunt ceapa si usturoiul si le-am calit impreuna cu ciupercile in uleiul incins cam 5 minute. Am „stins” cu putin vin alb si le-am lasat pe foc pana s-a evaporat lichidul. Separat am frecat amidonul cu smantana si apoi l-am turnat peste ciuperci. Am condimentat cu sare si piper si am lasat sa fiarba totul inca 5 minute.
Am fiert spaghetele „al dente”, le-am scurs si le-am amestecat cu putin unt si pesto. Am adaugat si cateva frunzulite de busuioc tocate marunt.
Crevetii i-am prajit 2 minute in amestecul de unt si ulei langa un catel de usturoi care a dat aroma.
Am asezat pe platou spaghetele, ciupercile si crevetii. Le-am stropit pe toate cu untul topit ramas de la creveti si am ornat cu ciupercute calite, busuioc si lamaie.

Savoureux Chanterelle!!!