Cioco-cheesecake de april
„Decadent si periculos” a fost caracterizat acest desert. Muuulta ciocolata, muuulta smantana, zahar si ceva unt. Feliutele de portocale puse alaturi in farfurie au incercat cu greu sa balanseze efectul „ucigator de bun”.
Pentru 16 felii
Blatul:
• 200 g biscuiti digestivi
• 100 unt topit
• 1 lingurita cacao
Crema:
• 180 ciocolata amaruie
• 500 g crema de branza Mascarpone sau Philadelphia
• 150 zahar pudra
• 4 oua mari
• 2 galbenusuri mari
• 150 ml smantana pt frisca
• ½ lingurita de cacao dizolvata in putina apa
Glazura:
• 90 ciocolata amaruie
• 125 ml smantana pt frisca
Pentru a face blatul se sfarama biscuitii si se amesteca cu untul si pudra de cacao.
Se preseaza biscuitii inmuiati pe fundul unei forme din aluminiu. Se tin la frigider.
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Pune un ceainic cu apa la fiert.
Se topeste ciocolata, fie într-un cuptor cu microunde sau la bain-marie. Se lasa sa se raceasca putin. Se bate crema de brânză ca sa se înmoaie, apoi se adauga zaharul pudra si frisca. Se bate din nou pentru a se combina. Se adauga ouale întregi și apoi galbenusurile. In final se adaugă cacao dizolvata în apă fierbinte și ciocolata topita, și se amestecă până se obtine un aluat neted.
Se toarna totul peste blatul din biscuiti si se pune prajitura la copt la bain-marie.
Se coace 30-40 minute. Dupa ce se raceste se lasa la frigider cateva ore.
Se toarna deasupra ganache-ul obtinut din 90g ciocolata maruntita si topita in frisca fierbinte
Se orneaza dupa inspiratie si se serveste cu frisca sau cu fructe.