CIOCO-BISCUITI

Iar ciocolata? Desigur! Ce poate fi mai bun de rontait, cand afara ninge iar la televizor se anunta coduri galben-portocalii?
Ingrediente, pentru 50 de fursecuri
2 oua, 60g zahar pudra, 175 g unt topit, 2 linguri de rom, esenta de rom, coaja de portocala, 150g crema de ciocolata
250g faina, 50g cacao, 2 lingurite de praf de copt

Mod de preparare:
Se freaca cu mixerul ouale cu zaharul si se adauga apoi untul topit, crema de ciocolata, romul, esenta de rom si coaja de portocala.
Se cern in alt castron faina, cacaoa si praful de copt. Apoi se adauga toate acestea peste amestecul cu ciocolata.
Se combina totul cu mixerul pana rezulta un aluat moale si pufos. Se pune acest aluat in folie alimentara si se tine la frigider cel putin o ora.
Se incinge cuptorul pana la 180grade. Se ia din aluat cate o lingurita de compozitie si se fac bile in palma, care apoi se turtesc. Eventual se fac urme cu furculita, se incrusteaza nuci sau bile de martipan.
Biscuitii se coc 10 minute pana reuseste testul „cu scobitoarea”. Acestia trebuie sa fie moi, nu crocanti!!!
Se pot decora cu ciocolata, zahar pudra, cacao, serbet, etc.
De abia acum incepe testul: cum faci sa te abtii?