CIOCANELE MARINATE, cu chimen
La noi in familie s-a nascut o pasiune noua: aroma de chimen. Il punem pe placinte, pateuri sau in supa. De aceasta data l-am pus in ……… lapte batut. Iata motivul!
Pentru 3 portii:
• 6 copanele inferioare, de pui
• 300 ml lapte batut
• 2 lingurite de chimen
• 1 lingura de miere
• 3 catei de usturoi
• 2 linguri de ulei
• Sare, piper
Intr-o punga de plastic se pun copanelele, laptele batut, chimenul, mierea, uleiul, usturoiul bine pisat, sarea si piperul. Se inchide bine punga si se lasa la frigider 4 ore.
Se incinge bine cuptorul. Intr-un vas se pun copanelele cu marinata, cu tot.
Se coace totul 45-50 minute pana ce carnea este rumenita bine, pe toate partile.
Cand se serveste fripturica, se pun cate 2 copanele pe farfurie, cu putin sos din tava. Se mai poate presara putin chimen deasupra. Alaturi eu am pus salata mea preferata din andive cu lamaie.
Pofta buna.