CHIPS-URI CREMENALE

De rontait la bere, la televizor, la conversatie si chiar de foame, ceva ce se doreste a fi sanatos desi e prajit: Bhaaaaaa…
Pentru un castron mare:
• Un cartof; un morcov; o telina; un pastarnac;; o sfecla mica
• Ulei (un strat de 3 cm inaltime in cratita); sare de mare
• Multe prosoape de hartie (nu se mananca)
Se taie felute foarte subtiri fiecare leguma. Cu ce? Cu cutitul special de curatat zarzavaturi.
Se incepe cu cartoful. Dupa ce se curata si se spala, cartoful se feliaza. Apoi feliutele se spala in apa rece, se scurg si se sterg bine intrun prosop.
Feliutele de morcov, telina si pastarnac nu au nevoie sa fie clatite, ci doar uscate in prosop.
Sfecla se taie in feliute, cu mare atentie pentru ca pateaza tot. Se prajeste ultima fiindca schimba culoarea uleiului.
Se pun portii foarte mici la prajit, in ulei incins. Nu dureaza mai mult de 10-15 secunde pana se rumenesc. Se scot cu o spumiera si se pun pe servete de hartie absorbante pentru a se scurge bine uleiul.
Se pun toate pe un platou sau intrun castron, separat, pe grupuri de culori sau arome.
Pe deasupra se presara sare de mare.
Secret: cips-urile din pastarnac sunt „Mortale”.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.