Chiftelute de curcan marinate
Nu am mancat niciodata fenicul desi am fost mereu curioasa ce gust are. Problema era ca niciodata nu aveam o reteta pregatita atunci cand ma intalneam cu dumnealui prin galantare. Da iata ca in sfarsit reteta potriva a aparut.
Ingrediente pentru 6 portii:
Sos:
1 ceapa medie
1 telina mica
2-3 morcovi
1-2 catei de usturoi
1 bulb de fenicul cu tot cu frunze
500 passata de pomodoro
250ml supa de pui sau de legume
1 legatura de patrunjel
Chiftele:
500g carne de curcan
4 linguri fulgi de ovaz
1 lingurita seminte de fenicul
1 catel de usturoi
piper
ulei de masline pentru prajit
Curatati morcovii si taiati-i rondele. Curatati telina si taiati-o cubulete. Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Taiati in 2 bulbul de fenicul si taiati-l felii subtiri. Pastrati frunzele pentru chiftele. Caliti legumele in ulei de masline la foc mic 5-10 minute. Turnati passata si supa deasupra si fierbeti 15-20 de minute.
Intre timp puteti prepara chiftelele. Amestecati carnea cu semintele si frunzele de fenicul tocate, fulgii de ovaz, usturoiul zdrobit si piper dupa gust. Modelati bile de marimea unei nuci si prajiti-le pana se rumenesc un pic. Nu trebuie sa insistati foarte mult pentru ca odata rumenite le puneti la fiert in sos impreuna cu patrunjelul tocat pentru inca 10 minute.
Noi am mancat cu orez cu broccoli. Foarte sanatos, n-o sa se mai intample.