Cheese cake cu mandarine si ciocolata
Trebuie sa va avertizez ca aceasta reteta e prima din o serie de cheese cakes intrucat victima prietena Delia m-a cadorisit cu o carte super misto de retete de cheese cake. Am inceput cu reteta de pe coperta. Stay tuned!
Ingrediente:
Blat:
225 grame biscuiti cu ciocolata
100 g unt
Crema:
8 mandarine
20 g gelatina
500 g mascarpone
200 g frisca
175 g zahar pudra
4 oua
3 linguri de Grand Marnier
Se prepara intai blatul astfel: se zdrobesc biscuitii astfel incat sa va rezulte niste frimituri destul de fine (eu am folosit cutitul de la robotul de bucatarie dar puteti foarte bine actiona cu batatorul de snitele punand biscuitii intr-un servet), se topeste untul, se amesteca cu biscuitii si se aseaza in tava de tort al carui fund il imbracati in prealabil in hartie de copt. Se uniformizeaza si se taseaza. Se da la rece.
Se bat albusurile spuma cu 75 de grame de zahar. Se rade coaja de la 2 mandarine. Se storc 4 mandarine iar in sucul obtinut se inmoaie gelatina. Se topeste gelatina fie la bain marie fie in cuptorul cu microunde. Restul de mandarine se taie cubulete mici.
Se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se adauga mascarpone, Grand Marnier, coaja de mandarina, mandarinele tocate, gelatina si la final bezeaua. Pentru amestecarea bezelei stiti deja lectia se inglobeaza amestecand usor de jos in sus astfel incat amestecul sa ramana pufos. Se toarna compozitia in tava, se niveleaza suprafata si se lasa la frigider sa se intareasca cel putin 2-3 ore.
In original sugestia de ornare este crema Chantilly spritata in gramajoare decorate cu felii de madarina si mici decoruri de ciocolata. Crema Chantilly desi are o denumire pompoasa e de fapt frisca batuta cu zahar si vanilie. Eu am decorat cu felii de mandarina (deci va trebuie niste mandarine extra) trecute prin ciocolata topita.
Magnifique!