CHEC CU MARTIPAN SI LAMAIE
Cum am o noua jucarie in bucatarie, cum pregatesc o noua reteta criminala. Nu m-am putut abtine si mi-am cumparat o forma de chec din silicon, ROZ.
Ingrediente, pentru 12 felii:
• 200 g marţipan
• 150 g zahăr tos
• 200 g unt moale
• 4 ouă mari
• 200 g făină
• o linguriţă praf de copt
• coaja rasa de la 2 lămâi
• zeama de la o lămâie
• glazura (din pachet)
Radeţi fin marţipanul şi amestecaţi-l cu zahărul tos. Adăugaţi untul moale şi bateţi cu mixerul, la viteză mare, până când amestecul capătă aspect pufos, aerat. Adăugaţi ouăle bătute si zeama de lamaie şi mixaţi pentru încă 30 de secunde. Amestecul arată brânzit, nu vă îngrijoraţi, aşa trebuie.
Cu ajutorul unei linguri de lemn, adăugaţi coaja rasă de lămâie, apoi făina amestecată cu praful de copt. Încorporaţi ingredientele uscate uşor, fără exces de zel.
Turnaţi compoziţia într-o tavă de chec (ROZ) tapetată cu unt şi daţi la cuptorul încălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute. Scoateţi din cuptor şi lăsaţi să se raceasca complet în tavă.
Eu am folosit glazura la pachet, cu gust de lichior de oua. Când checul s-a răcorit puţin, turnaţi glazura deasupra lui. Lăsaţi-l să se răcească complet.
Ce să vă spun? Aroma lămâilor se îmbină minunat cu gustul marţipanului. Nu m-am putut abtine si am presarat si niste zahar verde-sclipitor. Pentru ca pot!!!