Chec cu lamaie si mac

Iata acum un chec care se mananca cu lingurita. Este foarte insiropat si acrisor. Macul are mai mult efect artistic si rontaitor!

Ingrediente pentru doua checuri mici:
225 unt topit la bain-marie
225 g zahar
225 g faina
4 oua
1 plic praf de copt
esenta si coaja rasa de lamaie
o lingura de mac
Sirop:
100 ml apa
200 g zahar
sucul de la doua lamai

Ouale intregi se bat cu zaharul pana le creste volumul. Se adauga untul topit si macul. Se pun esenta si coaja de lamaie. La sfarsit se adauga faina si praful de copt.
La cuptorul incins in prealabil se coc checurile 30-35 de minute.
Intre timp, se face un sirop din apa, zeama de lamaie si zahar, fierbandu-le cam 10 minute.
Cand checul este gata, se perforeaza cu o scobitoare in mai multe locuri si se insiropeaza cu siropul fierbinte.
Se lasa sa se raceasca in forma si apoi se rastoarna pe o tava dreptunghiulara.
Eu l-am prezentat victimelor cu inghetata, sirop si boabe de afine.