Caponata siciliana


Sau un ghiveci mediteraneean de la poalele Etnei. Cata poezie intr-o farfurie 🙂

Ingrediente:
2 vinete micute
3 catei de usturoi tocati marunt
2 cepe rosii, tocate marunt
3 tulpini de telina, tocate marunt
4 rosii, taiate cubulete
1 ardei gras rosu, taiat cubulete
1 mana de masline verzi fara samburi, feliate
1 mana de stafide
2 linguri de capere
1 lingura de zahar
2-3 linguri de otet de vin
cateva fire de patrunjel, tocat marunt
ulei de masline
sare si piper

Lista de ingrediente este intradevar impresionanta dar nu trebuie sa va lasati impresionate de ea. In realitate e o mancare simpla,italiana.

Spalati vinetele si le taiati cubulete. Caliti vinetele in ulei pana incep sa prinda culoare. E bine sa folositi o tigaie foarte mare, gen wok, sau o craticioara, pentru ca sunt multe ingrediente de adaugat. Adaugati ceapa, usturoiul si tulpinile de telina tocate. Lasati la foc mica 5-6 minute dupa care adaugati rosiile, ardeiul, maslinele, stafidele zaharul si otetul. Lasati la foc mic cam 10 minute, pana se dezvolta toate aromele.

Se sareaza si se pipereaza si daca simtiti nevoia mai puteti adauga chiar si zahar sau otet. Presarati cu patrunjel tocat.

Puteti manca simplu pe paine ca si antreu dar si ca garnitura alaturi de o friptura de pasare.

O nebunie de sfarsit de vara!