Cannelloni umpluti cu carne (criminali)
O mancare italiana, foarte gustoasa care se poate face cu o varietate de umpluturi. Efectul criminal e garantat, aveti ca dovada poza victimei ingurgitand. Observati va rog, victima este cat se poate de increzatoare si de fericita.
Ingrediente:
500 g carne de vita tocata
o ceapa medie sau o legatura de ceapa verde
2 morcovi
2 ardei rosii
1 conserva 400 g rosii decojite (eu am gasit o varianta care avea si busuioc)
1 vanata mica
400 ml suc de rosii concentrat
200 grame telina (va da un gust fresh acestei mancari)
100 g parmezan ras
1 pachet cannelloni (Barilla sunt foarte bune si eu asta folosesc daca nu gasesc paste proaspete. Inca nu am ajuns sa fac chiar eu pastele.)
busuioc(optional)
Preparare:
Se toaca ceapa marunt. Se curata morcovii si se rad pe razatoarea mare. Se curata telina si taie cubulete mici. Se pun aceste legume intr-o tigaie inalta (se poate folosi si wok) cu ulei de masline si se calesc suficient timp sa isi degaje aroma (hi hi v-am bagat in ceata), 2-3 minute sunt suficiente. Se spala vanata si ardeii, se toaca cubulete si se adauga in tigaie. Separat in alta tigaie se caleste tot cu ulei de masline carnea. Puteti pune carnea peste legume, dar eu nu va recomand pentru ca va fi mai greu sa prajiti carnea si riscati sa fierbeti legumele. Amestecati in carne pana se desface in bucatele mici, mici, dupa care o adaugati peste legume. Peste tot acest amestec turnati continutul conservei de rosii decojite tocate si lasati pe foc pana scade bine. Se adauga sare, piper, se ia de pe foc si se adauga busuioc tocat (in lipsa merge si niste patrunjel).
Acum urmeaza etapa murdara a umplerii cannellonilor. Puteti incerca sa folositi o lingurita, dar pana la urma tot o sa ajungeti sa va bagati mainile in umplutura. Pe masura ce umpleti un cannelloni il puneti frumos in tava. Ii asezati unul langa altul. Incingeti cuptorul la 180 de grade.
Odata ce ati terminat cu umplutul cannellonilor, turnati peste sucul de rosii si completati cu apa pana ce lichidul ii acopera un pic. Presarati parmezanul si bagati la cuptor cca jumatate de ora. Ei sunt gata atunci cand s-au inmuiat si lichidul a scazut destul de mult.
Pentru un efect cat mai criminal se servesc fierbinti si in cantitati mari.
Pofta buna ragazzi!