Bulgur cu legume
Bulgurul este un preparat din cereale asemanator cu cus-cus-ul. El apare in general ca garnitura in bucataria orientala. Reteta de fata e asemanatoare cu una de pilaf de legume sa zicem. E foarte usor de facut iar bulgurul se poate procura din magazine arabesti (eu am trisat un pic l-am cumparat din turcia).
Ingrediente (6 persoane):
2 pahare de bulgur
100 g unt
3 cepe mijlocii
1 rosie mare
3 pahare de supa de carne sau apa
sare, piper
Se toaca ceapa marunt si se caleste in untul topit. Se adauga bulgurul si se amesteca circa 10 minute pana se inchide la culoare amestecand continuu la foc foarte mic. Rosia decojita si curatata de seminte se toaca marunt se adauga la compozitie. Se adauga si supa/apa si se fierbe amestecand la foc mic inca 10 minute pana cand apa se absoarbe. Se mai lasa inca 10 minute la foc foarte foarte mic, mai amestecati din cand in cand. Se adauga sare si piper si se serveste victimelor.
Super usor! Pofta buna!