Bruschete cu avocado si gorgonzola
Bruscheta este un aperitiv italian clasic. E un antreu extrem de potrivit pentru lunile de vara pentru ca nu necesita preparare termica. Unde mai pui ca sunt usor de facut si cu mare succes la victime.
Ingrediente:
2 avocado coapte
1 bagheta
1 catel de usturoi
zeama de la o lamaie
150 g gorgonzola
1 lingurita frunze de oregano tocate
fire de cimbrisor (optional)
sare si piper
Se curata fructele de avocado, se stropesc cu lamaie (pentru a nu se oxida) si impreuna cu 50 g gorgonzola se paseaza. Se amesteca pireul de avocado cu usturoi pisat, oregano, sare si piper dupa gust.
Bagheta se taie transversal dupa care se taie bucatele care se prajesc si se ung cu ulei de masline. Se spriteaza apoi pasta de avocado pe paine si se orneaza cu felii fine de gorgonzola si fire de cimbrisor.
Yam yam