British criminal pie
Cand ai musafiri la masa duminica si ei „pica” pe ei incearca sa-i ucizi cu un preparat de inspiratie britanica. De fapt o tocanita din miel, pui, porc sau vita peste care se adauga piure din legume si apoi se coace, poarta numele de „pie”.
Pentru 6 persoane:
• 4 linguri de ulei
• 6 pulpe dezosate si fara pielita
• 1 ceapa
• 6 catei de usturoi
• 250g ciuperci, hribi congelati
• 250g mazare congelata
• 50g unt
• 1 lingurita de faina
• Sare, piper, marar
• 1,5 cartofi
• 50g unt
• 200 ml lapte
• 2 galbenusuri
• 1 lingurita zahar, sare
• Nucusoara rasa
Preparare; in uleiul incins se rumenesc bine pulpele taiate in bucati. Se scot si apoi, in aceasi tigaie se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga carnea, ciupercile, mazarea si putina apa si se continua fierberea, sub capac. Cand sunt toate fierte se sareaza, se pipereaza, se adauga mararul si untul frecat cu putina faina.
Se aseaza aceasta tocanita intr-un vas de copt, de preferat din sticla Yena.
Deasupra se aseaza un piure de cartofi obisnuit, la care se adauga 2 galbenusuri si un praf de nucusoara.
Se pune totul la cuptor, pana se rumeneste deasupra.
Eu am servit „placinta” cu o salata fusion: rucola, andive, rosii cherry, ridichi, ulei de masline si otet balsamic.
In concluzie, cu contributii europene masa de duminica a fost o „crima” reusita.