Briose de primavara
Din serialul fara sfarsit „Briosa criminala” va prezentam astazi o briosa cu fructe.
Pentru 16 briose:
• 225 g făină
• 50 g cacao
• 1 plic praf de copt
• 150 g zahăr
• 50 g migdale măcinate
• 4 ouă
• 200 g unt topit
• 150 ml lapte
• Esenta de rom
Pentru umplutura:
• 100g zahar brun
• 200ml apa
• Zeama de la 3 mandarine
• 2 linguri amidon
• 200g capsuni taiate in cubulete
La fel, ca la orice briose se fac cele doua compozitii: cea uscata si cea umeda.
Se amestecă făina cu cacaoa, migdalele pudra şi praful de copt.
Într-un alt recipient se amestecă ouăle cu zahărul si untul topit, apoi se toarnă laptele.
Se pune amestecul obţinut în bolul cu făină şi se amestecă bine până când se obţine o compoziţie omogenă. Se toarnă compoziţia în formele de brioşe captusite cu cosulete de hartie.
Se pun la cuptor pentru 25-30 de minute la foc mediu.
Se lasă la răcit se taie cate un capacel la fiecare si se scobesc putin cu lingurita.
Separat, se pun intr-o craticioara zaharul brun, apa, zeama de mandarine si amidonul. Se omogenizeaza si se pun pe foc. Cand se ingroasa aceasta compozitie se adauga capsunile taiate si se continua fierberea inca 5-6 minute.
Se umplu briosele cu crema de fructe racita si se acopera cu capacelul taiat.
Ar fi bune cu o inghetata alaturi….