Briose cu lamaie si martipan

Desi aceste briose nu au avut un aspect spectaculos vreau totusi sa impartasesc reteta. Sunt delicioase si putin betive. Si unde pui ca se pot pastra si la congelator!!!
Blat:
• 225g unt, la temperatura camerei
• 225g zahăr pudră
• coaja de la 4 lămâi
• sucul de la 1 lamaie
• 150g marțipan, tăiat în bucăți mici (aproximativ 1 cm)
• 4 oua
• 150g făină
• 100g de pudra de migdale
• 1 lingurita praf de copt

Sirop:

• Sucul de la 3 lamai
• 3 linguri Amaretto, sau visinata, sau orice lichior
• 2 linguri pudră de zahăr

Se încălzește cuptorul la 180 C
Se bate untul și zahărul împreună până se albesc, apoi se adauga coaja de lamaie si sucul.
Se adauga pe rand ouale, unul cate unul, amestecand intre ele. Amestecul se va închega, probabil, din cauza sucului de lămâie. Nu va faceti griji, isi va reveni cand se adauga faina.
Aceasta se cerne si se amesteca cu pudra de migdale si praful de copt. Se omogenizeaza totul.
La sfarsit se pun si bucatile de martipan fara a le amesteca prea mult.

Se transferă amestecul in formele de briosa din silicon și se coace în mijlocul cuptorului timp de 20 de minute.
Se incearca cu scobitoarea.
Aproximativ cu 5 minute înainte de sfârșitul timpului de gătit, se face siropul.

Se pune sucul de lămâie, zaharul și Amaretto intr-un ibric, și se încălzesc până aproape de fierbere.
Când prăjitura este coaptă, se inteapa peste tot cu o scobitoare și se toarnă peste ea siropul. Va lua ceva timp pentru a fi absorbit, dar rabdare! Merita.
După ce tot lichidul a fost absorbit, se scoate prajitura din forma și se lasă să se răcească complet. Puteți congela pentru o lună de la acest punct.
Se pun prajiturile in cosuletele de hartie si se orneaza.
Din lipsa de inspiratie eu le-am presarat cu zahar tos colorat.
Dar tot au fost bune…