Briose din curmale

Acum ca am reparat cacofonia pot sa va spun care este reteta. Reteta originala presupune hidratatea curmalelor cu 200 ml de apa fiarta si apoi pasarea lor. Puteti incerca ambele variante, sunt la fel de bune.

Ingrediente:
150g curmale fara samburi
50g unt
50g zahar
2 oua
125g faina
1 lingurita praf de copt
miezul de la jumatate baton de vanilie
jumatate de lingurita scortisoara macinata
2 linguri iaurt

Se incinge cuptorul la 180 grade – mediu. Se maruntesc curmalele. Se bate untul moale cu zahar pana cand acesta din urma se dizolva. Se inglobeaza ouale, faina, miezul de vanilie, scortisoara si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se adauga iaurtul si curmalele.

Se aseaza compozitia in forme speciale de briosa. Se coc aproximativ 35-40 de minute. Se incearca folosind o scobitoare pentru a vedea daca sunt gata.

O nebunie de sezon.

Comments are closed.