Briose cu alune de padure

In weekend-ul care urmeaza vor sosi la Cottage Poe doamne si domni ingineri. Am decorat briosele de intampinare cu figuri geometrice si cu bile metalice (dar dulci). Sper sa fie expertizate cu succes.

Pentru 16 briose:
• 5 oua
• 150ml lapte
• 300g alune macinate
• 150g faina
• 100g unt moale
• ½ pachet praf de copt
• 1 lingurita zeama de lamaie
• Esenta de portocale
• Icing si bombonele sclipicioase pentru decor

Cat se poate de simplu: se amesteca in aceasta ordine: ouale, zaharul, untul, laptele, esenta de portocale, alunele macinate, faina, praful de copt si zeama de lamaie.
Etapele obligatorii nu trebuie uitate:
1. se incinge cuptorul la 180 de grade
2. se pun cosuletele de hartie in suporturi
3. se pune compozitia de briose cu lingura pana la 2/3 din adancimea formei
4. se coc briosele cam 25 de minute sau pana cand reuseste proba cu scobitoarea
5. se lasa la racit briosele pe o grila metalica
6. se decoreaza cu fantezie
7. nu se mananca pana la sosirea oaspetilor