Briose ciocolapte
Anul 2012 se incheie pentru inculpatele de la „Retetecriminale” cu nesfarsite tavi de briose. Din placerea de a crea decoratiuni de fondant coacem un numar infinit de briose. Nu suntem „criminale” degeaba fiindca schimbam mereu reteta.
Pentru 12 briose:
• 280g faina
• 100g zahar
• 2linguri de cacao
• 1ou
• 1pac praf de copt
• 250ml lapte batut
• 125g unt topit
• 100g ciocolata cu lapte
• coaja portocala
• sare
Ca la orice briose avem doua amestecuri.
1. parte uscata: faina cernuta + ciocolata maruntita + praful de copt + cacao
2. parte umeda: oul batut cu zaharul + untul topit dar rece + laptele batut + un praf de sare + coaja de portocala
Pasul urmator este amestecarea celor doua compozitii.
Se aseaza cu lingura compozitia in formele de briosa tapetate cu hartiute speciale.
Coptul dureaza cam 25-30 de minute la cuptorul incins la 180 grade.
Si apoi, dupa ce se racesc, urmeaza distractia. Se decoreaza cu fondant, bombonele, zahar pudra, etc.
Succes si multa imaginatie!