Briosa “Cubic”
Briosa CUBIC s-a impodobit cu frunze verzi, fluturasi mov si ousoare de ciocolata si va ureaza Sarbatori fericite!!!
Numai dupa ce veti citi reteta veti afla etimologia acestui nume. Din lungul sir de „briose criminale”, cred ca am descoperit-o pe cea mai periculoasa!!!
Pentru 16 briose:
• 300g de făină
• 1 linguriţă de praf de copt
• 100g de zahăr
• 3 ouă bătute
• 200 g de iaurt
• 150g de unt topit
• 50 ml lichior de portocale
• 100g de ciocolată albă
• 100 g ciocolata neagră
• 100 g cubulete din coaja de portocala si lamaie confiata
• 50 g cubulete de caise deshidratate
• 50 g cubulete de ghimbir confiat
Glazura (butter icing):
• 100g unt 82% grasime
• 300g zahar pudra
• 1 lingurita de lapte
• 1 picatura colorant alimentar
• Ousoare de ciocolata, fondant
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C şi se aşază cosuletele de hârtie in formele de briose. Se cern 300 g de făină şi 1 linguriţă de praf de copt.
2. Se bat 3 oua intregi si zaharul cu mixerul. Se adauga 200 g iaurt, 150g de unt topit si lichiorul de portocale şi se amestecă până când mixul este cremos.
3. Se adauga, treptat, amestecul uscat (faina si praful de copt).
4. Separat se taie in cubulete cu latura de 5 mm: coaja confiata de lamaie si portocala, ghimbirul confiat, caisele deshidratate si cele 2 feluri de ciocolata.
5. Se umplu formele de hârtie şi se dă tava la cuptor 20-25 de minute, până când brioşele cresc şi se rumenesc. Se scot pe un grătar la răcit şi apoi se orneaza.
6. Pentru glazura de unt: se mixeaza untul moale cu zaharul pudra (pus treptat) si cu o lingurita de lapte. Se continua amestecarea pana cand compozitia devine pufoasa. Se coloreaza cu putin colorant alimentar si apoi se spriteaza pe briose.
7. Efect criminal: Garantat