“BOMBOANE” CU ICRE DE STIUCA
Precum m-a invatat prietena mea Bianca, icrele de stiuca sunt delicioase, nepreparate in salata clasica cu ulei, ci simple, pe paine cu unt. Pentru ea, special, este aceasta reteta inedita.
INGREDIENTE, 16 portii:
1 castravete de sera, 200g branza de vaci grasa, 100g branza telemea de oaie, 1 ou, 1 legatura de marar, 50g icre de stiuca, cosulete din hartie pentru bomboane
Preparare: se face o crema din branza de vaci, telemea rasa, un ou intreg si marar taiat marunt.
Se curata castravetele, lasand cateva fasiute verde-inchis si se taie in feliute de 8mm grosime. Se presara cu putina sare si se lasa 30 minute la scurs.
Cu doua ingurite, se formeaza ousoare din crema de branza care se aseaza pe feliile de castravete. Se orneaza cu ceapa verde si cate o lingurita mica de icre de stiuca (nepreparate cu ulei).
Se aseaza fiecare „bombonica” in cosulet de hartie.
Efect garantat, orbitor.