Ardei umpluti cu legume
O reteta usoara de vara. Poate fi preparata la cuptor dar si direct pe gratar la un ultim barbecue al acestei veri.
o jumatate de ceapa, de preferat rosie
2-3 dovlecei
15-20 roşii cherry
15-20 masline verzi fara samburi
200g branza telemea
2 linguri de busuioc tocat
ulei de măsline
4 ardei grasi rosii
Se curata ceapa si se taie julien. In functie de marimea rosiilor folosite fie se taie in jumatati/sferturi, fie se folosesc intregi. La o adica puteti foarte bine folosi rosii normale taiate cuburi.
Se curata dovleceii si se taie cubulete.Se amesteca ceapa, dovleceii, roşiile şi maslinele taiate felii. Se rade branza pe razatoarea mare si se presara deasupra legumelor, se adaugă busuiocul. Se stropeşte cu ulei şi se asezonează.
Se spala ardeii si se curata de seminte si de codite. Se umple fiecare jumătate de ardei cu acest amestec, apoi se înfăşoară fiecare în folie. Se aranjează pe o tavă şi se coc in cuptorul încins la 220 grade sau pe grătar, până când se înmoaie ardeii. Ca sa vedeti daca s-au facut ardeii, desfaceti din cand in cand folia de aluminiu si incercati cu o furculita.
Yam yam!