AMUSE BOUCHE, cu icre de Manciuria

Noua mea pasiune: diverse “gustarele criminale” pentru deschis apetitul mesenilor.
Sunt la moda in Franta de cativa ani. Chiar si englezii le-au preluat. Oare cum pronunta ei “amuse bouche”?
Cu “gura amuzata” participantii la mesele festive vor aprecia voiosi felurile de mancare ulterioare.
La masa de Craciunul din anul acesta (cu piftie, salata boeuf, sarmale, mamaliga si carnati), cei 14 participanti au fost “amuzati” cu o crema de peste in paharele mici, ornate cu icre rosii.

Pentru 14 persoane:
• 200g branza de vaci
• 100g smantana
• 50g pasta de somon
• Un castravete mic, curatat si taiat in cubulete foarte mici
• O legatura de marar toccata foarte marunt
• Zeama de la o jumatate de lamaie
• 14 creveti congelati, rumeniti in putin unt
• 30g icre de Manciuria
• 50 g somon afumat
• Un sfert de lime
• Un morcov si un castravete mici, taiati in bastonase subtiri

Am amestecat branza de vaci cu smantana, castravetele, mararul si pasta de peste. Am adaugat zeama de lamiae si sare, dupa gust. Am pus cate o lingurita cu varf din aceasta crema in fiecare paharut.
Am ornate cu o bucatica mica de somn afumat, un crevete, cateva boabe de icre rosii, un betisor de morcov si unul de castravete.
Am servit miniaturile in paharele mici din plastic transparent cu lingurite de cafea.
Succes pe toata linia, chiar si la verisoarele fandosite.