Ravioli cu ciuperci

                                                                                                    

In competitia criminala, arma mea preferata este bucataria italiana. Ucigasa-adversara este de formatie francezo-orientala. Sa vedem cine-i mai tare!

 

Pentru 4 portii:

  • Un pachet de 500g ravioli cu ciuperci, proaspete
  • 50g unt
  • 50ml ulei
  • 300g ciuperci proaspete champinion
  • 20g ciuperci uscate (galbiori)
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura de faina
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 linguri telemea rasa    danaglav@yahoo.com
  • Sare, piper, busuioc

 

Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Ciupercile champinion se curata cu un servet si se taie feliute subtiri. Ciupercile uscate se pun la inmuiat in 300ml apa fierbinte, cca 30 minute.

Intr-o tigaie adanca se incing untul si uleiul in care se calesc ceapa, usturoiul si ciupercile pana incep sa se rumeneasca putin. Se adauga faina si se stinge totul cu zeama lasata de ciupercile uscate. Se pun in sos si ciupercile inmuiate, sarea si piperul si se continua fierberea pana se formeaza un sos. La final se adauga cascavalul si branza. Ultima miscare este rasturnarea celor 500g de ravioli fierte separat peste sosul din tigaie.

Se presara totul cu busuioc verde rupt in fasiute.