PATE DIN FICATEI, reteta noua

Desi verisoara mea este pasionata de pateul garnisit cu ghimbir si mere, am supus atentiei ei o reteta noua. A functionat! I-a placut. Ura!!!

PENTRU 20 portii
400-500 g ficatei de pui
80 g unt (85% grasime)
2 catei de usturoi, pisati
Un praf de sare, piper
150 g stafide
100 ml vin dulce
MOD DE PREPARARE:
Intr-un castronel se pun stafidele si se acopera cu vin. Se infierbanta la microunde cam 3 minute, sau se fierb putin pe foc. Se lasa sa se raceasca.
Se prajesc ficateii in unt, la foc mare, cu capac, cam 5 minute. Cand se intorc de pe o parte pe alta se trage tigaia de o parte si se lasa putin sa se linisteasca.
Se adauga usturoiul pisat, 2 linguri de vin, de la stafide si imediat se paseaza cu blenderul.
Se adauga putina sare si piper..
Se trece pate-ul prin sita pentru a devein mai fin si mai pufos.
Intr-un castronel se aseaza folie alimentara transparenta si se presara stafidele scurse. Deasupra se toarna pateul. Se acopera cu folie si se lasa la rece.
Cand se serveste, se rastoarna pe platou si se scoate folia.
Se serveste cu felii bagheta sau cu paine prajita.

Din pacate nu am folosit vin rosu pentru marinarea stafidelor. Astfel, preparatul meu a fost cam palid, dar foarte-foarte bun.
Unde pui, ca se poate si congela ?