BLINI CU ICRE NEGRE SI ROSII

Familia victimelor mele s-a reunit cu ocazia sarbatoririi Pastelui. Pentru ca meniul traditional iti ingradeste imaginatia, arta culinara “ucigasa” se poate manifesta doar la aperitiv. Iata o prima idee de antreu “criminal”.
Ingrediente, 36 bucati:
• 1 pachetel de drojdie uscata ; 250 ml lapte cald ; 240 g făină
• 4 ouă; 1 vârf de cuțit de sare ; puțin zahăr ; 60 gr unt topit
• ulei pentru prăjit
• 250 g mascarpone; 100g iaurt
• 50 gr icre de Manciuria; 50g icre negre de lampfish
Preparare:
Într-un bol adânc amestecați făina cu sare și zahărul. Adăugați laptele călduț si drojdia uscata, untul topit și gălbenușurile de ou. Amestecați până se omogenizează.
Acoperiți bolul cu aluat și lăsați-l să dospeasă, într-un loc călduț, timp de jumatate de oră. Până dospește, bateți cele patru albușuri cu puțină sare până obțineți o spumă. După ce aluatul a dospit – are bule la suprafață – se amestecă cu albușul de ou și se omogenizează.
Într-o tigaie de teflon încingeți uleiul. Turnați din loc în loc câte o lingură de aluat, nu mai mult.
După ce s-au rumenit pe o parte și fac bule la suprafață, întoarceți blini pe cealaltă parte cu ajutorul unei spatule. Se prajesc cam cate 30 secunde pe fiecare parte. Se scot pe servetele absorbante. Pentru aspect se taie cu paharul forme rotunde, egale.
Amestecati mascarpone cu iaurt, fara a adauga alrceva pentru ca sunt icrele destul de sarate si aromate.
Ungeți fiecare clatituta (blini) cu crema și adăugați un top de icre în vârf.
Se pot decora cu lamaie, ceapa verde, marar, sau … nu
Traditional, russian way, blini se servesc alături de un pahar de vodcă scoasă de la gheață.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.