Victorian Sandwich Sponge Cake cu lemon curd


Am incercat o traducere a numelui prajiturii dar zau ca suna mai bine in engleza. Pana la urma chiar asta e un sandwich dulce. Am gasit de foarte mult reteta asta, dar ba nu aveam lemon curd, ba nu s-a ivit ocazia. De Paste mi-am amintit de ea si in sfarsit am facut-o. E o prajitura clasica englezeasca, delicata si simpla.

Ingrediente:

Blat:
225g unt
225g faina
4 oua
225g zahar
1 lingurita praf de copt

Crema
250g mascarpone
1 borcan de 400g de lemon curd (se gaseste la marks and spencer sau puteti face chiar voi)

2 portocale mari
Violete cristalizate sau flori naturale pentru decor

Pregatiti 2 tavi cu diametrul de 20 cm tapetandu-le cu hartie de copt. Incingeti cuptorul la 150 grade.

Bateti untul cu zahar pana cand devine spumos, poate dura 5-10 minute dar e foarte important ca blatul sa iasa pufos. Adaugati coaja rasa de la cele 2 portocale.

Bateti ouale separat pana isi dubleaza volumul apoi adaugati-le la crema de unt.

Cerneti faina si amestecati in ea praful de copt. Inglobati faina in aluat amestecand usor. Impartiti compozitia intre cele 2 tavi si coaceti 25-30 minute. Faceti testul cu scobitoarea pentru a sti daca sunt gata.

Stoarceti portocalele si cu zeama insiropati blaturile, dupa ce le-ati scos din tava. Mie mi-a fost frica sa insiropez prea mult, dar merge sa insiropati foarte bine.

Crema se prepara foarte simplu amestecand curd-ul cu mascarpone. Pastrati cateva linguri de curd pentru a unge blaturile.

Asamblarea e exact ca la sandwich. Puneti blatul de jos pe tava de servire, ungeti cu un pic de curd si puneti deasupra jumatate din crema de mascarpone. Puneti blatul doi deasupra, ungeti-l cu curd si puneti deasupra restul de crema. Ornati cu violete cristalizate sau orice alte flori naturale, niste panselute sunt perfecte, si cu fasii de coaja de portocala.

La asa o prajitura sa nu va mirati daca apare palarierul nebun in vizita.