Tort de ciocolata cu portocale Odette


Pentru a sarbatorii implinirea a 21 de primaveri de catre surioara victima Odette am facut acest tort cu multa ciocolata. Desi are o cantitate enorma de ciocolata, aproape jumatate de kilogram, tortul este destul de racoritor datorita combinatiei cu portocalele. Pot sa va asigur ca e un tort foarte bun, Odette care e o buna cunoscatoare a prajiturilor cu ciocolata a cerut si a doua portie.

Ingrediente:

Blat:
200 g ciocolata amaruie
150 g zahar pudra
200 g unt
3 oua
150 g faina
1 lingurita praf de copt
50 g nuci macinate
100 g zahar

Crema:
500 g mascarpone
2 linguri Grand Marnier sau alt lichior de portocale
3 portocale
100 g zahar
10 g gelatina

Glazura:
200 g zahar
200 g ciocolata amaruie
125 ml apa

Preparare:
Se incinge cuptorul la 180 grade. Se separa ouale. Se bat albusurile cu zaharul tos. Se bate untul cu zaharul pudra si se inglobeaza galbenusurile si ciocolata topita. Se adauga faina, praful de copt stins cu zeama de lamaie, nucile macinate si la final albusurile batute. Se toarna compozitia intr-o tava de tort unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace in jur de 60 de minute.

Se rade coaja de la doua portocale. Toate portocalele se curata si se toaca cubulete. Se amesteca apoi cu mascarpone, lichiorul de portocale, coaja de portocala si zaharul. Se inglobeaza turnand in fir subtire gelatina dizolvata in apa. Blatul se taie in 2 jumatati care se insiropeaza cu un sirop din apa, zahar si lichior de portocale si se umble cu crema folosind ca de obicei forma de tort. Se da la frigider cateva ore pana se intareste crema.

Glazura se prepara astfel: se toaca ciocolata si se pune pe foc impreuna cu apa si zahar. Se fierb la foc mic circa 5 minute, amestecand. Se lasa sa se raceasca dupa care se glazureaza tortul.

Eu am ornat tortul cu felii de portocala si cu bombonele argintii.

La multi ani Odette!

Comments are closed.