Tocana braziliana de porc cu painici de malai


O nebunie de tocanita exotica tocmai buna pentru frigul de afara. Desi are multe ingrediente, care ii dau un gust extrem de aromat, va asigur ca nu e greu de facut. Daca vi se pare complicat sa faceti turtitele puteti sa lasati pentru alta data. Eu am avut un ajutor de nadejde, cea mai mica dintre criminale a facut turtitele, eu am ajutat-o doar cu coptul. de inspiratie din Good Food.

Ingrediente pentru tocanita:
1kg pulpa de porc
2 cepe medii
o telina mica impreuna cu frunzele ei sau doar 2-3 tulpini de telina apio
3 frunze dafin
2 lingurite oregano uscat
cate 1 lingura chimen macinat, coriandru si ienibahar
1 cub supa de vita
2 conserve de 400g de rosii tocate
1 lingura cu varf de cacao
2 linguri zahar brun
3 linguri otet de vin rosu
coaja rasa si zeama de la 1 portocala
2 ardei iuti rosii
800g-1kg cartofi dulci
2 ardei capia rosii
2 conserve de 400g de fasole rosie

Ingrediente pentru turtite:
100g unt
200g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt
150g malai, plus extra pentru presarat peste galuste
150g boabe de porumb din conserva
100ml lapte batut
2 oua

Curatati ceapa si tocati-o. Taiati carnea de porc cuburi. Caliti intr-un vas mare de fonta ceapa si apoi carnea de porc pana se rumeneste pe toate partile. Curatati si tocati cubulete telina si cozile si adaugati-le in cratita impreuna cu frunzele de dafin si oregano. Mai adaugati ulei daca este nevoie. Adaugati apoi toate condimentele si lasati 1 minut sa se dezvolte aromele. Puneti rosiile tocate din conserva, cacaua, zaharul, cubul de supa, otetul, coaja si zeama de la portocala si ardeiul iute tocat. Fierbeti mancarea acoperita cam o ora. Intre timp curatati cartoful dulce si taiati-l cubulete, curatati ardeii capia si taiati-i felii. Adaugati cartofii si ardeiul la mancare si mai fierbeti cam jumatate de ora. Cu 15 minute inainte de final adaugati fasolea rosie, scursa de zeama din conserva si clatita.

In timp ce se face mancarea puteti prepara turtitele. Pastrati putin ou pentru unsul turtitelor. Amestecati untul cu faina, malai, laptele batut, ou si porumb dulce. Omogenizati bine aluatul si adaugati sare. Daca e prea moale aluatul puteti sa mai adaugati putin malai. Modelati turtite cu diametrul de 6-8 cm si dati-le prin malai ca sa nu fie lipicioase. Asezati-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu ou batut. Coaceti-le in cuptorul incins la 200 grade cam 25-30 de minute pana cand devin aurii.

Presarati oregano peste tocanita si serviti impreuna cu turte de porumb.

Pofta buna!