Tarta de nectarine cu palarie de bezea
Mult timp a trecut de cand nu am mai publicat o reteta de prajitura. Nu va speriati, nu m-am oprit din facut prajituri! Am facut in ultima vreme retete clasice, cum ar fi prajitura cu visine. Ce vreti e vara, avem visini la poarta, suntem fortati sa facem prajitura cu visine. Dar sa revenim la noua reteta, e o combinatie de mai multe retete, de amandina, de bezea, de aceea poate vi se va parea complicata. Nu este. Este foarte buna!
Ingrediente:
1 aluat de foietaj
200g crema de branza Philadelphia
100g migdale macinate
2 oua
50g zahar pudra
3-4 nectarine
1 lingura gem caise, eu am folosit de corcoduse, e bine sa fie un gem mai lichid
1 plic zahar vanilat
optional fulgi de migdale
Pentru bezea:
100g zahar pudra
3 albusuri
1 lingura amidon
Incingeti cuptorul la 200 grade – taricel. Tapetati o forma de tarta cu hartie de copt si asezati aluatul de foietaj. Daca nu gasiti foaie rotunda de foietaj, puteti pur si simplu sa taiati colturile care ies pe afara tavii si sa completati golurile ramase. Intepati cu furculita din loc in loc foietajul ca sa nu se umfle. Coaceti 10 minute.
Intre timp preparati crema amestecand crema de branza cu oua, zahar pudra, zahar vanilat si pudra de midgale. Spalati si taiati fructele in felii. Eu am folosit nectarine pentru ca asta aveam, puteti folosi la fel de bine si caise, piersici, orice fruct care este bun copt.
Scoateti aluatul din cuptor si turnati deasupra crema. Repartizati deasupra fructele si ungeti-le cu gemul usor incalzit. Dati din nou tarta la cuptor pentru 15 minute.
Intre timp bateti albusul pana se intareste, adaugati zaharul pudra si amidonul si bateti 10 minute. Chiar daca bezeaua se formeaza mai repede de atat, baterea indelungata ii va asigura coacerea frumoasa.
Scoateti din nou tarta si puneti bezeaua pe deasupra, frumos ar fi cu spritul, eu m-am grabit si am pus bezeaua cu lingura. Presarati fulgi de migdale, reduceti temperatura la cuptor la 160 grade – si mai coaceti 10-20 de minute pana cand bezeaua devine aurie si ferma la atingere.
Foarte buna, foarte de vara!