Tarta cu praz si somon afumat
O tarta sarata extrem de buna si foarte usor de facut. Victimele au devorat-o.
Ingrediente:
1 foaie de aluat de foi
30 g unt
200 g somon afumat
400 g praz
2 legaturi ceapa verde
3 oua
8 linguri de smantana
sare,piper, nucsoara
sucul de la jumatate de lamaie
Se decongeleaza aluatul de foi.
Se taie fasii somonul. Se curata prazul si se taie fasii pe lung. Se curata ceapa si se taie rondele. Se topeste untul intr-o tigaie si se calesc prazul si ceapa la foc mic pana se inmoaie.
Se bat ouale cu smantana. se adauga la compozitie prazul, ceapa si somonul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se adauga suc de lamaie dupa gust.
Se incinge cuptorul la 200 grade – putin peste mediu. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara si se aseaza aluatul in ea. Se toarna inauntru compozita cu praz si somon. Se coace 30-40 de minute. Este gata cand crema este inchegata si usor rumenita.
Pofta buna!