Tarta cu dovleac si telemea


De cum am vazut reteta asta mi-am zis ca trebuie sa o fac. Mi-a luat ceva timp sa o pun in practica dar rezultatul a intrecut cu mult asteptarile. Combinatia de dulce sarat, iute si amar este delicioasa. E super simplu de facut si trebuie profitat ca provizia de dovleac nu s-a terminat.

Ingrediente:
1 foaie aluat de foietaj
2 linguri chutney de ceapa
2 linguri pasta harissa, in caz ca nu gasiti va recomand cu drag reteta lui Radu
jumatate dovleac placintar
200g branza telemea
1 lingura seminte de pin
1 legatura mica de menta
1 mana frunze de rucola

Pentru 1 borcan chutney de ceapa:
4 cepe rosii medii, taiate julien
50g zahar
50ml vin rosu
50ml otet din vin rosu
1 lingurita miere

Pentru chutney puneti ceapa cu zaharul intr-o cratita si lasati-le sa fiarba 10 minute, pana se inmoaie. Turnati apoi vinul si otetul si fierbeti pana cand lichidul scade complet si amestecul devine lipicios, tot cam 10 minute dureaza. Luati de pe foc si amestecati in chutney si mierea. Lasati sa se raceasca inainte de a-l transfera in borcan.

Curatati dovleacul de coaja si de seminte si taiati-l felii subtiri. Eu am avut dovleac copt congelat si l-am taiat felii mai mari. Am vazut ca la piata inca se gasesce dovleac, daca nu, se gaseste si congelat.

Incingeti cuptorul la 200 grade – mediu spre tare. Intideti foaia de aluat pe hartie de copt la dimensiunea fundului tavii de cuptor si formati un chenar pe laturile aluatului trasand usor cu un cutit. Intepati aluatul cu o furculita pe toata suprafata pentru a nu se umfla. Asezati foaia in tava.

Amestecati harissa cu chutney si ungeti aluatul cu pasta obtinuta. Aranjati feliile de dovleac peste, intr-un strat subtire, si presarati sare si piper. Coaceti 30 de minute.

Scoateti tava din cuptor si presarati peste branza faramitata si semintele de pin si mai coaceti cam 20 de minute. E gata cand aluatul s-a rumenit frumos.

Presarati cu menta si rucola si serviti.

O nebunie.