Tarta cu crema de migdale si pere – Amandina


Aceasta reteta o am de la varul Benoit cel francez, deci va rog sa nu va indoiti de autenticitatea ei. Sincer e o reteta extrem de simpla, mai ales pentru ca se face cu aluat de foi. Cel mai complicat lucru la ea e sa faceti rost de pudra de migdale. Daca nu reusiti luati migdale intregi si le macinati.

Ingrediente:
500 g aluat de foietaj
150 g pudra de migdale
2 oua
100 g zahar pudra
1 lingura de rom
100 g unt
jumatati de pere in compot (compot de 800 ml)

Preparare:
Se bate untul cu zaharul pana se uniformizeaza, pentru asta e bine sa scoateti untul cu ceva timp inainte din frigider. Se adauga ouale, romul si migdalele pudra.

Intr-o forma de tarta tapetata cu hartie de copt se aseaza aluatul. Se toarna crema de migdale, se niveleaza si se incrusteaza jumatatile de pere. Se baga in cuptorul incalzit prealabil la 220 de grade si se coace circa 25 de minute. E gata atunci cand aluatul e rumenit si crema de migdale face o crusta.

Bon apetit!