Tarta cu ciocolata si portocale
Portocale + Ciocolata = Love! Prajitura perfecta pentru V Day nu e usor de facut dar nici greu, are multe etape, nici prea simple nici prea complicate, iar daca nu uitati de ingredientul secret, dragostea, rezultatul va fi devastator. Victimile inrobite vor striga: More, more, more!
Ingrediente pentru aluat:
175g unt
100g zahar
250g faina
25g pudra de migdale
1 ou
Ingrediente pentru crema:
5 oua
200g zahar
sucul si coaja rasa de la 4 portocale (dimensiunea portocalelor conteaza, eu am folosit 250ml suc)
sucul de la 1 lamaie
200ml smantana grasa
150g cicolata amara
Ingrediente pentru amestecul de portocale caramelizate:
2 portocale
200g zahar
Incepem cu pregatirea aluatului. Batem spuma untul si adaugam zaharul. Continuam sa batem pana cand zaharul se dizolva. Dupa asta adaugam faina, migdalele si la final oul. Formati o bila din aluat, infasurati-o in folie alimentara si lasati la frigider macar 30 de minute.
Incingeti cuptorul la 180 grade. Tapetati cu hartie de copt o forma de tarta, de preferinta cu fundul detasabil si asezati aluatul in forma ridicand o margine de 2-3 cm. Puneti o bucata de hartie de copt si deasupra aluatului si ingreunati cu boabe de fasole. Coaceti 20 de minute pana ce marginile devin aurii, indepartati hartia de copt de deasupra si boabele de fasole si mai coaceti inca 10 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.
Topiti ciocolata la bain marie sau la microunde. Cu ajutorul unei pensule ungeti interiorul formei de tarta. Bagati in frigider si lasati pana ce ciocolata se intareste complet.
Intre timp ne apucam de pregatit umplutura. Batem ouale cu zaharul pana la dizolvarea celui din urma. Spalam portocalele si radem coaja, dupa care le stoarcem. Adaugati la amestecul de oua coaja si sucul citricelor si smantana.
Reduceti temperatura cuptorului la 130 de grade. Scoateti tava din frigider si turnati crema in forma. Coaceti 45-50 de minute pana ce crema se coaguleaza complet. E posibil sa fie nevoie de mai mult timp.
Lasati tarta sa se raceasca in tava.
Trecem la ultima etapa caramelizarea portocalelor. Radeti coaja portocalelor. Decojiti portocalele si taiati-le cubulete. In procesul asta e bine sa indepartati pielitele. Puneti zaharul la topit cu putina apa (1-2 linguri). Cand zaharul incepe sa se caramelizeze adaugati coaja si bucatile de portocala. Amestecati un pic, cateva minute, dar nu insistati, scopul nostru nu e sa facem dulceata. Turnati amestecul intr-un bol si lasati sa se raceasca. Ornati tarta cu bucati de portocala si stropiti cu sirop.
Happy Valentines Day!