Taboulleh
Taboulleh este o salata care provine din lumea araba si care e foarte potrivita pentru lunile de vara fiind extrem de racoroasa si de usoara.
Ingrediente pentru 4 portii:
100 g cus-cus
3 rosii
3 castraveti
o legatura patrunjel
zeama de la o lamaie
25 g unt
2 cepe verzi
Se prepara cus-cus-ul (eu am folosit de data asta un cus-cus luat din Turcia care are bobul mult mai mare decat ce am gasit eu deobicei) urmarind indicatiile de pe pachet. Cus-cus se gaseste cam peste tot : Carrefour, Mega Image, magazine arabesti in caz ca nu gasiti intr-un supermarket. In general prepararea presupune adaugarea aceleiasi cantitati de apa ca si de cus-cus la care se adauga sare si unt dupa care se da cateva minute la cuptorul cu microunde.
Se curata castravetii, se spala si se curata restul de legume dupa care se taie cubulete castravetii si rosiile si se toaca patrunjelul si ceapa verde. Se amesteca toate legumele cu cus-cus-ul, se adauga zeama de lamaie si se pune sare si piper dupa gust.
Simplu, eficient si exotic!