Supa de vara cu pistou si dovlecei
Vai dar nu stiti ce este pistou? Nici eu, dar acum ca am aflat de abia astept sa va spun si voua. Pistou este fratele provensal al pesto-ului. Este mai sarac, nu are nici parmezan si nici seminte de pin, dar e tocmai bun ca baza pentru o supa de vara. Pe principiul nu-i pesto ca pistou si nici minestone ca supa pistou :-). In concluzie o variatie pe aceiasi tema, o supa densa de vara plina de arome numai buna pentru un pranz mediteraneean.
Ingrediente:
ulei de masline pentru prajit
2 fire de praz
1-2 dovlecei medii
2 cuburi pentru supa de legume
1 conserva de 400g fasole alba
200g fasole verde sau teci albe
3 rosii mari
3 catei de usturoi
cateva fire de busuioc
50g parmezan ras
Curatati cateii de usturoi si tocati-i marunt. Spalati rosiile si taiati-le cubulete. Splati dovleceii, indepartati cotorul si tocati-i cubulete. Spalati prazul si curatati-l. Taiati-l rondele.
Intr-o cratita, incingeti 2 linguri de ulei de masline si caliti prazul si dovlecelul cateva minute pana devin aurii. Turnati peste ele 2l de apa si adaugati cuburile de supa, fasolea verde, 3 sferturi din fasolea de la conserva si din cantitatea de rosii si fierbeti cam 10 minute.
Pasati restul de rosii si de fasole boabe impreuna cu usturoiul si busuiocul. Amestecati in acest sos parmezanul. Turnati sosul peste supa si mai dati in cateva clocote.
Mi-am luat si la pachet, asa bun a fost!
De inspiratie din Good Food.