Supa de dovleac cu ghimbir
In cautatea unei supe lejere si mai deosebite am dat peste aceasta reteta. Cum sunt un fan declarat al dovleacului m-am decis ca trebuie sa o incerc. Culmea e ca datorita ghimbirului gustul de dovleac nu se simte.
Ingrediente pentru 6 portii:
1kg pulpa de dovleac
1 bucatica de 2cm de ghimbir
2-3 morcovi maricei
200ml vin alb sec
1 ceapa
miez de seminte de dovleac
Taiati morcovii si dovleacul bucatele mari. Caliti legumele intr-o cratita in care ati pus cateva linguri de ulei de masline. Lasati un pic sa-si dezvolte aroma si stingeti cu vin. Completati cu apa astfel incat nivelul lichidului sa depaseasca pe ce al legumelor. Adaugati ceapa curatata intreaga.
Acoperiti cu un capac si fierbeti pana cand legumele devin moi. Aruncati ceapa si pasati legumele. Presarati miez de seminte de dovleac si serviti. Eu am pus si un praf de chilly.
Numai buna sa va aduca aminte de soarele toamnei.