Supa crema de chimen
Victima mea principala nu era un fan al chimenului dar ce sa-i faci daca ai nevasta criminala iubitoare a chimenului : devii si tu un fan! O supa clasica, care se poate face in orice anotimp. Eu o fac mai degraba iarna intrucat vara sunt si alte legume, radacinoase sunt tot timpul.
Ingrediente:
3 morcovi
2 cartofi
o telina autohtona mare
1 dovlecel
2-3 buchetele de conopida
1 ardei mic
1 radacina de pastarnac
1 radacina de patrunjel
2 linguri chimen
Curatati legumele si le taiati cubulete sau rondele dupa cum e forma lor. Le puneti la fiert in doi litri de apa. Cand au fiert legumele se scot cu o spumiera si se paseaza in blender impreuna cu putina zeama in care au fiert.
Amestecati legumele pasate in zeama si adaugati chimenul si sare dupa gust. Fierbeti supa, la foc mic, inca 10 – 15 minute. Merge foarte bine servita cu crutoane.
Si uite asa stai acasa cu victima, mananci supa si nu-ti mai pasa de frigul de afara!