Sufleuri dulci si criminale cu lamaie si lime
Sunt convinsa ca de data asta criminala mea mama va aprecia aceasta reteta. Daca ma gandesc chiar mai am in frigider si i-as putea face o surpriza placuta. Dar vai e la cura de slabire. Promit insa ca atunci cand va incheia cura, sa ii fac doar ei acest sufleu extrem de fin.
Lasand acestea deoparte, pot spune ca e o reteta simpla dar necesita vase speciale, celebrele ramekin, formele folosite si pentru creme brulee. Eu zic ca-i o investitie care se justifica, dar ce mai tura vura hai sa vedem cum se prepara sufleurile.
Ingrediente pentru 6 portii:
3 oua
zeama si coaja de la 1 lamaie si de la un lime
50g unt
50g faina sau amidon pentru finete suplimentara
250ml lapte
Incalziti cuptorul la 180 grade – mediu.
Separati albusurile si bateti-le spuma. Amestecati zaharul cu unt si coaja lamailor-lime. Adaugati apoi sucul de lamaie-lime, galbenusurile, faina si laptele pe rand, astfel incat sa obtineti o compozitie omogena. Adaugati albusurile peste aceasta compozitie si amestecati incet, astfel incat compozitia sa ramana spumoasa.
Turnati amestecul in 6 forme de ramekin unse in prealabil cu unt. Coaceti 30-40 de minute intr-o tava de umpluta cu apa fierbinte. Apa trebuie sa vina pana la jumatatea vaselor de ramekin. Daca apa se evapora, aveti grija sa mai completati. Se coc pana cand compozitia se leaga, se simte ferma si se rumenesc usor.
Delicios!