Sufleu de rosii cu vinete


O reteta de vara minunata care poate fi servita singura sau cu o salata verde. Desi eu am avut unele emotii vis-a-vis de rezultat, victimele Delia si Cristi m-au sustinut si au mancat tot. Chiar si victima Vivi care e mai greu de multumit a fost super incantata de acest sufleu.

Ingrediete:
2 vinete
4 rosii mari
2 catei de usturoi
jumatate de legatura de busuioc
ulei pentru prajit
50 g parmezan ras
400 ml smantana
2 oua
50 g cascaval ras

Se spala vinetele si se taie felii subtire de cca jumatate de cm. Se aseaza pe un platou si se presara cu sare. Se lasa sa iasa apa din ele cam jumatate de ora dupa care se clatesc, se storc si se sterg. Se prajesc cam 2 minute pe fiecare fata dupa care se scot si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie.

Se spala rosiile si se taie in felii subtire. Se toaca busuiocul.

Se curata si se toaca usturoiul. Se bat ouale, se inglobeaza smantana, usturoi, parmezan, sare si piper.

Intr-o forma de sufleu unsa cu unt se aseaza straturi de vinete si rosii ca tiglele pe acoperis prasarand busuioc tocat si piper proaspat macinat peste fiecare strat. De asemenea peste fiecare strat se toarna cate un pic din crema de smantana. Cand ati terminat de asezat toate legumele turnati restul de crema de smantana si presarati pe deasupra cascavalul ras. Se da la cuptorul incins la 180 de grade cam jumatate de ora pana se rumeneste. Se presara cu busuioc si se serveste.

Bon apetit!

Comments are closed.