Sufleu de pui cu broccoli
Nu va speriati ca ar fi o mancare dietetica din cauza de broccoli. Are si smantana si cascaval, chiar si bacon ca sa contracareze efectul prea sanatos al legumei preferate de belgieni.
Ingrediente:
1 ceapa medie
500 g broccoli
4 fileuri de pui a circa 150 de grame fiecare
jumatate de lingurita de cimbru uscat
4 felii bacon
1 lingura faina
150 ml vin alb
200 ml supa de pasare
200 ml smantana
1 lingura bulion
1 lingurita zahar
100 g cascaval ras
Se curata si se toaca ceapa. Se spala broccoli, se desparte in buchetele si se inabusa intr-o cantitate mica de apa cu sare 3-5 minute. Nu vreti sa se fiarba prea tare, vreti sa ramana crocant. Se trece prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga.
Se incinge cuptorul la 180 de grade (mediu). Se condimenteaza carnea cu sare, piper si cimbru. Fiecare bucata se infasoara intr-o felie de bacon. Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajeste carnea de jur imprejur la foc iute. Se scoate carnea pe o farfurie.
Se caleste ceapa, se presara faina si se mai caleste un pic. Se stinge cu vin si supa si se toarna smantana. Se adauga bulionul si se lasa sa fiarba sosul la foc mic circa 5 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si zahar. Se aseaza carnea si broccoli intr-o forma de sufleu mare sau in 4 forme mici si se toarna deasupra sosul. Se presara cascaval ras. Se coace la cuptor 30 – 40 de minute pana ce se rumenesc frumos.
Bon apetit!