SOMON-RASOL
Somonul isi face debutul in bucataria criminala, iesind dintr-o baie fierbinte. Fiind un peste gras, eu il prefer sub forma de rasol. Unde pui ca-i si sanatos…
Ingrediente, pentru o portie:
• 1 rondela de somon proaspat de cca 300g
• 1 cartof
• 1 lingura de otet
• 1 lingurita de maioneza
• Sare
• Zeama de la 1/2 de lamaie
• 1 lingurita de ulei de masline
• pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se fierbe cartoful in coaja. Se curata si se stropeste imediat cu ulei, sare si zeama de lamaie.
In alt vas se fierbe apa cu otet si sare. Cand clocoteste se adauga pestele. Se fierbe cam 10 minute. Apoi se scoate cu o paleta pe servetele de hartie.
Se monteaza pe o farfurie cartoful si pestele, se presara sare de mare si se orneaza cu putina maioneza si patrunjel verde tocat.