Salata exotica de creveti, portocale si avocado


Criminala mea mama va aprecia cu siguranta aceasta salata prin simplul motiv ca are avocado. O recomand insa chiar si persoanelor care nu iubesc inca avocado dar mai ales celor care vor sa se aventureze si sa guste combinatii inedite de gusturi. Eu m-am simtit ca pe o insula tropicala in seara in care am mancat-o :-).

Ingrediente:
2 portocale
1 salata verde mica
300g creveti
1 ceapa mica rosie tocata julien sau 2-3 cepe verzi
frunzele de la o legatura mica de coriandru
2 linguri sos dulce de chili
zeama de la o lime
1 catel de usturoi – optional

In functie de preferintele fiecaruia puteti folosi creveti doar fierti sau prajiti cu usturoi in unt. Ca o criminala adevarata am ales varianta a doua si va jur ca usturoiul autohton nu a stirbit deloc aura exotica a salatei.

Se curata portocalele de coaja si de pielita alba dupa care se taie in felii subtiri.

Se spala salata si se despart frunzele dupa care se aseaza frumos pe farfuriile de servire. Se curata si se felieaza avocado. Se aseaza deasupra salatei impreuna cu crevetii.

Se impart feliile de portocala, frunzele de coriandru si ceapa in farfurii si se amesteca usor cu celelalte ingrediente.

Dressingul se prepara amestecand sosul de chili cu zeama de lime si piper negru. Se stropeste salata cu dressing si se serveste.

Aloha!

Comments are closed.