Salata de pepene galben cu mozarella si jamon serrano


Pepenele galben fiind unul din fructele mele preferate m-am bucurat sa descopar acum ceva timp ca poate fi servit ca aperitiv alaturi de jamon serrano (este un jambon crud uscat) rezultatul fiind o delicatesa de mare clasa. Am pregatit in acest weekend o salata care speculeaza aceasta combinatie si care e numai buna pentru o seara calduroasa de vara.

Ingrediente:
jumatate de pepene galben
ruccola
200 g mozarella bilute
4 felii jamon

Dressing
50 ml supa
1 lingurita mustar (de preferat cu boabe intregi)
1 lingura miere
3 linguri ulei masline
4 linguri otet
sare si piper

Se indeparteaza semintele si se scot bilute din pepene. Daca nu aveti o ustensila pentru a decupa bilutele, eu tocmai am primit de la criminala Milena, puteti la fel de bine sa taiati jumatatea de pepene in cubulete.

Se prepara dressingul amestecand supa calda cu mustarul dupa care se inglobeaza si restul de ingrediente. Cand s-a racit dresingul se amesteca impreuna cu pepenele si bilutele de mozarella. Se decoreaza cu ruccola si cu felii de jamon.

Rontz rontz!

Comments are closed.