Salata de dovlecei cu usturoi si masline


Reteta de fata este o variatiune a binecunoscutei salate de dovlecei pe care multa lume o face vara. Datorita ingredientelor extra gustul este mai fin si ceva mai light decat la varianta clasica. Mie mi-a placut foarte mult rezultatul si o recomand atat incepatorilor cat si “criminalilor” mai experimentati.

Ingrediente:
4-5 dovlecei mici
2 fire leustean
2 fire patrunjel
2 fire busuioc
100 g masline (eu am folost masline de toate culorile)
ulei de masline
otet (circa 5 linguri)
2 catei de usturoi tocati marunt (optional)

Se spala si se curata dovleceii. Se taie felii subtirele si se prajesc in tigaie cu cat mai putin ulei (daca vi se termina uleiul din tigaie nu va opreste nimeni sa mai adaugati :-)). Se scot dovleceii prajiti direct in castronul in care veti prepara salata (nu are sens sa eliminati excesul de ulei de pe dovlecei pentru ca altfel va trebui sa adaugati ulei atunci cand preparati salata).

Se toaca verdeata si se adauga la dovlecei. Se adauga maslinele, otet, sare si piper dupa gust si se amesteca totul. Daca sunteti un fan al usturoiului puteti foarte bine sa adaugati la salata. Se lasa sa stea in frigider cam o ora ca sa se marineze bine.

C’est tout. Bon apetit!

Comments are closed.