SALATA CU PESTE AFUMAT
Desi arata foarte elegant si miroase minunat, aceasta salata este foarte simpla si economica.
Pentru 8 portii:
• Un macrou afumat
• 6 cartofi fierti in coaja
• 2 cepe rosii
• 4 oua fierte
• 30 masline negre si verzi
• 2 lingurite de mustar
• 80 ml ulei de masline
• 80 ml otet
• Sare, zahar, piper, patrunjel
Se curata de piele si de oase macroul afumat, apoi se rupe in bucatele mici. Cartofii fierti, reci, se curata si se taie in cuburi. Ceapa rosie se taie in „pestisori”. Ouale fierte se curata si se taie in sferturi.
Se prepara sosul intr-un borcan cu capac. Se pun: mustarul, sarea, piperul, un varf de lingurita de zahar, uleiul si otetul. Se pune capacul si se scutura bine borcanul, pentru omogenizarea sosului.
De preferat, se aseaza ingredientele in straturi pe farfurii individulale si se stropesc cu sos. Dar, intr-un castron se pot pune toate componentele care e amesteca cu sosul.
Decor? Desigur: clasicul patrunjel.