Salata cu avocado si somon


Maestrul mancarurilor simple se intoarce! Daca chef Ancuta face chestii complicate, cu denumiri frantuzesti si ingrediente rare, eu raspund provocarii cu o salata de o simplitate u-l-u-i-t-o-a-r-e. Plus ca de abia am invatat sa toc ceapa, asa ca nu am voie sa ma joc cu cocota inca. Revenons à nos moutons: salata cu avocado si somon
Ingrediente:
1 salata verde
1 ceapa rosie
1 avocado
1 lamaie
3 linguri ulei masline
rosii uscate (conservate in ulei)
30g capere
otet

Am suferit spaland salata verde, dar am plans de adevaratelea cand am taiat ceapa rondele. Stergand lacrimile cu niste servetele, am pastrat vreo cateva (servetele!) ca sa usuc rosiile pe ele, dupa care le-am taiat (rosiile) bucatele mici. Avocado mi-a cam dat batai de cap, dar dupa ce am dat o tura in jurul lui cu un cutit, am putut sa extrag samburele ala mare si lemnos printr-o miscare de… extorsiune.
Si asa, ca tot eram enervat pe el, l-am facut bucatele mici si pe asta si l-am inecat in zeama de la o jumatate de lamaie. Dupa care am luat o pauza, ca sa pun la punct strategia.
Am hotarat sa amestec toate bucatile alea mici cu salata, si am turnat peste 3 linguri de ulei de masline si 1 lingura de otet. Iar pauza, tot pentru definirea strategiei.
In timp ce cautam in frigider o bere si niste capere, am remarcat niste somon afumat stand cam plictisit intr-un colt, si l-am convins cu forta sa intre in salata mea. Desigur, bucatele mici.

Si uite asa a iesit o salata foarte buna, careia ii duc deja dorul, caci ‘s-a mancat’ rapid.

Comments are closed.