Rulouri de primavara cu mazare, quinoa si nam prik de rosii coapte


Dumnezeule, cat de complicat suna titlul acestei retete! In realitate are mult mai multe ingrediente, care mai de care mai exotice. Important e ca rezultatul e bun si foarte thai.

Ingrediente:
150g quinoa
200g mazare congelata
100g branza telemea, rasa
1 legatura mica de menta, tocata
3 cepe verzi, tocate fin
coaja rasa si zeama de la o lamaie
8-10 foi de placinta
1 ou, batut
ulei de floarea soarelui pentru prajit

Pentru sosul nam prik
4-5 rosii mari
ulei de masline
1 catel de usturoi, zdrobit
jumatate de ardei iute, tocat
2 lingurite de ghimbir ras
jumatate de legatura de coriandru, tocata grosier cu tulpini cu tot
un sfert de legatura de menta, tocata grosier
1 lingura suc de lamaie
1 lingura pasta de tamarind, eu nu am gasit in timp util
1 lingura zahar

Se incalzeste cuptorul la 160 grade – spre mediu. Se curata si se taie rosiile in jumatate si se pun cu fata in sus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc cam o ora si jumatate – doua ore pana sunt uscate pe jumatate. Se scot din cuptor, se lasa la racit si se paseaza cu restul ingredientelor pentru nam prik in blender.

Se fierbe quinoa conform indicatiilor de pe pachet, apoi se lasa deoparte intr-un bol. Se fierbe mazarea 2 minute in apa clocotita, se scurge si se trece sub jet de apa rece. Se scurge si impreuna cu sucul de lamaie se paseaza intr-un blender. Se adauga apoi peste quinoa impreuna cu branza, menta, ceapa verde si coaja de lamaie. Se amesteca bine si se asezoneaza dupa gust, adaugand mai mult suc de lamaie daca vi se pare necesar.

Se aseaza pe blatul de lucru o foaie de placinta si se taie in jumatate. Jumatatile obtinute de impaturesc astfel incat sa obtineti patrate. Cu un colt intdreptat spre voi, care va sa zica privim patratul ca un romb, se pun doua linguri de umplutura chiar sub linia de mijloc, sa-i zicem diagonala, a rombului. Se ung marginile cu ou, apoi se pliaza in interior colturile opuse. Se aduce coltul de jos peste umplutura, catre centru, apoi se ruleaza cat mai strans, dar cu atentie sa nu se rupa foaia, catre coltul de sus. Se repeta operatiunea pana terminati umplutura.

Se incing 3cm de ulei intr-o tigaie mare sau wok si se prajesc rulourile, in transe, cate doua-trei minute, pana devin aurii. Se scot cu o spumiera si se scurg pe un prosop de hartie. Se transfera pe un platou si se se servesc cu nam prik.

O nebunie!