Quinoa cu dovleac, prune uscate si rodie


O nebunie fusion azteco-orientala, o combinatie delicioasa de gusturi si de texturi.

Ingrediente:
300g pulpa de dovleac
200g quinoa
1 ceapa mare taiata pestisor
1 catel de usturoi, tocat
1 lingurita de ghimbir ras/tocat marunt
1 lingurita ras el hanout
7-8 prune uscate, tocate grosier
zeama de la o lamaie
600ml supa de legume
semintele de la o rodie
o mana frunze de menta

Taiati dovleacul felii si curatati-l de seminte dupa care puneti feliile in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si stropiti-l cu ulei de masline. Sarati si piperati si coaceti-l in cuptorul incins la 200 grade – mediu 30-40 de minute, pana cand intra furculita usor. Odata scos din cuptor, lasati sa se racoreasca si apoi decojiti si taiati dovleacul cubulete.

Caliti ceapa, usturoiul si ghimbirul in ulei de masline, la foc mic 5 – 10 minute. Adaugati quinoa si ras el hanout, daca nu gasiti condimentul ca atare puteti sa-l preparati chiar voi. Eu asa am facut pentru ca nu m-am pregatit dinainte dar m-am descurcat foarte bine cu reteta asta. Lasati 2-3 minute sa se patrunda aromele si apoi adaugati prunele, zeama de lamaie si supa. Firbeti totul la foc mic, cu cratita acoperita cam 20, 25 de minute. Se ia de pe foc, se adauga dovleacul si se presara semintele de rodie si frunze de menta.

Eu am mancat ca si garnitura la o friptura de curcan dar cred ca merge si simplu.

O nebunie de mancare!